About Me

Hoi! Ik ben Larissa Eikenhout, 23 jaar oud en afgestudeerd in de Masterclass van het Grafisch Lyceum Rotterdam als grafisch vormgever. Naast vormgeven vind ik het ook leuk om te fotograferen, ook hou ik er van om deze twee dingen te combineren in bijvoorbeeld in magazine, fotoboek etc.

Tot begin dit jaar heb ik de beste verzorgpony ooit gehad, Fjordy. Ongeveer 7 jaar geleden ben ik begonnen met haar te verzorgen en nam ik steeds vaker de camera mee naar stal. Fjord was niet het meest fotogenieke model, maar wel heel handig voor mij om te kunnen oefenen. Op een duur werd het ‘oefenen’ steeds serieuzer en ben ik nu ongeveer een jaar bezig met het aanbieden van fotoshoots.

Het liefste sta ik dus achter de camera in plaats van er voor. De momenten dat ik wél voor de camera wilde staan waren in gezelschap van Fjordy, dat was altijd lachen.

Dankzij haar heb ik kennis mogen maken met de Fjord als ras. Ik moest voor mijn opleiding een onderwerp kiezen voor mijn eindproject, hier moest ik 5 maanden aan werken dus het moest wel iets zijn wat ik leuk en interessant vond en 5 maanden lang vol zou houden.

Toen heb ik er voor gekozen om de Fjord als onderwerp te kiezen voor mijn eindproject. Ik wilde een informatief magazine gaan opzetten. Hiervoor moesten alle beelden/foto’s door mij zelf gemaakt worden en ben ik daarom door Nederland, en zelfs België, heen gereden om allerlei fjorden op de foto te zetten.

(Een deel van die foto’s zijn ook op mijn website te vinden, zoals de fjorden in het natuurgebied Slikken van Flakkee, Hengstenhouderij B. van den Berg in Wanneperveen en een wat minder voorkomende kleur; Amigo, een Gull fjord.)

Uiteindelijk ben ik geslaagd voor mijn opleiding en kreeg mijn eindproject een 8,0 🙂

 

 

 

 

Iets wat ik persoonlijk erg gaaf en mooi vind om op de foto te zetten zijn wilde paarden. Zoals ik eerder al schreef ben ik voor mijn fjorden project naar het natuurgebied de Slikken van Flakkee gegaan. Op die plek klopt (voor mij) alles, de omgeving, de paarden, de kleuren. Alles matcht.

Dit zelfde geld voor het natuurgebied Oranjezon. Dit gebied word begraast door een kudde Konikpaarden. Elke keer is het weer een verrassing waar je ze gaat tegenkomen in het gebied. Soms duurt het even voor je ze gevonden hebt, of staan ze verstopt tussen de bosjes. Het blijft mooi om zo’n kudde in alle vrijheid op de foto te kunnen zetten. Ik hoop nog veel mooie natuurgebieden (incl. wilde paarden) met mijn camera te kunnen bezoeken!

 

Foto: Isis Ouwerkerk


Skills

Adobe Photoshop
80%
Adobe InDesign
90%
Adobe Illustrator
60%
Adobe Premiere Pro
35%